Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 1 september 2000 Grootste casco ooit in Den Helder

DEN HELDER -Het grootste schip dat ooit in de Helderse Binnenhaven is afgebouwd door scheepswerf Visser: een veertig meter lange arctische trawler. Het casco moest op tien meter afstand van de oever worden afgemeerd in verband met de beperkte diepgang in de Binnenhaven. Verwacht wordt dat het schip nog dit jaar wordt opgeleverd.

Het veertig meter lange casco arriveerde woensdagavond in de Binnenhaven van Den Helder. Het casco is afkomstig uit RoemeniŽ en werd buitengaats door sleepboten van rederij Waterweg overgenomen van sleep boot Thomas de Gauwdief. Deze was op 4 augustus met de sleepreis vanuit de Zwarte Zee begonnen. Het betrof een dubbele sleep: naast de trawler bestemd voor Scheepswerf Visser, werd ook een casco van een 9000 ton vrachtschip naar Nederland gesleept, bestemd voor Damen Hoogezand.

Opdrachtgever van Scheepswerf Visser is de Noors/Ierse joint-venture Langbourne. Het schip zal gaan vissen in de arctische wateren ten noorden van de poolcirkel. Aan boord is een volledige verwerkingslijn voor de vangst en een diepvriesinstallatie gerealiseerd. Er is plaats voor 14 man.

De visreizen duren twintig tot dertig dagen en vanwege de barre omstandigheden benoorden de poolcirkel, is het schip speciaal aangepast.

De arctische trawler is niet het laatste schip dat wordt afgebouwd door Visser. Eind oktober arriveren nog twee 22 meter lange visserijtransporters voor de Malediven in Den Helder.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl