Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 1 september 2000 Vendex wordt nog sterker in elektronica

AMSTERDAM - Detailhandelconcern Vendex KBB gaat zijn positie in de elektronicadetailhandel verder versterken met de overname van de It's. Deze formule exploiteert in Nederland 65 grote winkels, gespecialiseerd in elektrische huishoudelijke apparaten en consumentenelektronica (audio, video en pc's).

Naast de 65 winkels onder de eigen naam, behoren tot It's twintig Van Boxtel-winkels die gehoorapparaten verkopen. It's behaalt met circa zeshonderd medewerkers een omzet van meer dan É 450 mln. Vendex KBB doet geen mededelingen over de overnamesom. De onderneming draagt direct aan de concernwinst bij, aldus Vendex KBB. Vendex KBB heeft zeker het afgeIopen jaar een sterke positie opgebouwd bij de verkoop van consumentenelektronica. Het is marktleider met de formules Dixons, Dynabyte, Dixtone en Modern Electronics en met de elektronica-afdeling van Vroom & Dreesmann, ElectricCity. Het marktaandeel wordt geschat op 20%.

In oktober vorig jaar werd Modern Electronics overgenomen. Aan deze formule werd de bestaande keten Valkenberg toegevoegd. Modern Electronics exploiteert thans in Nederland ruim tachtig voornamelijk grote winkels. Vendex KBB wil It,s onder de eigen merknaam binnen de groep Speciaalzaken Hard Goods voortzetten. Op inkoopgebied moet de formule samenwerken met Modern EIectconics.

Vendex KBB noemt de overname van It's van strategische betekenis. Het concern ziet de markt van consumentenelektronica als een belangrijke groeimarkt, onder meer door de voortgaande introductie van nieuwe technologieŽn en producten. Vendex KBB gaat ervan uit dat de Nederlandse markt in de toekomst ruimte biedt voor enkele grote spelers.

Na de overname van Itís beschikt het concern over vijf gespecialiseerde winkelformules met ruim 300 vestigingen, die samen de volle breedte van de markt voor consumentenelektronica, communicatiemiddel en elektrisch huishoudelijke apparaten bestrijken. Naast Vendex KBB timmeren het Duitse Mediamarkt en het Britse Kingfisher (via de keten BCC) aan de weg. Ook de Nederlandse VDL Groep is bezig een positie op te bouwen, recent via de aankoop van Megapool, waaraan marktkenners stellen dat die net als Itís mede eigendom was van elektronicaconcern Philips.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl