Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 1 september 2000 Verzekeraar stuurt patiŽnten naar topspecialisten in VS

DEN HAAG - Wie vreest eer levensbedreigende ziekte onder de leden te krijgen kan bij Aegon een aanvullende verzekering afsluiten voor een behandeling in de Verenigde Staten. Volgens de verzekeraar zetelen daar de topspecialisten.

Aegon noemt als reden voor deze aanpak juist niet de alsmaar langer wordende wachtlijsten in Nederland. ,,Mensen moeten vrij zijn om te kiezen voor een behandeling in de VS als in Nederland alle wegen en paden bewandeld zijn", zegt woordvoerder J. Driessen van de verzekeringsmaatschappij.

Hiermee biedt Aegon als eerste verzekeraar een behandeling aan in de VS voor klanten met ernstige ziekten als kanker of hart- en vaatziekten. De service kost per gezin met twee kinderen É 180 per maand boven op de normale verzekering.

PatiŽnten die hier alleen medicijnen krijgen en niet in aanmerking komen voor een operatie, krijgen via het bedrijf een 'second opinion' van een Amerikaanse topspecialist. ,,Binnen 48 uur krijgt de patiŽnt een behandelingsadvies van de specialist", aldus Driessen.

Aan de hand van het dossier wordt besloten of de patiŽnt terecht kan voor behandeling overzee. Alle kosten - reis, behandeling en verblijf - worden vergoed. Ook de kosten van begeleiding door een partner of familielid is voor rekening van de verzekeringsmaatschappij.

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) meer echter dat het slechts een manier is om de wachtlijsten te ontwijken. Nederland heeft wel de kennis in huis, maar is niet snel genoeg, stelt J. Hogervorst, woordvoerder van de NVZ. ,,Wie betaalt in Amerika, of dat nu een verzekeraar of een particulier is', kan rekenen op een snelle behandeling. In Nederland moeten wij op specialisten wachten."(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl