Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 1 september 2000 Verzekeraar dekt schadevergoeding niet langer bij geweldsmisdrijven

UTRECHT - De verzekeraars in Nederland zijn niet meer van plan schadevergoedingen op te hoesten voor daders van gewelds- of zedenmisdrijven. Om dat te bereiken veranderen ze hun algemene voorwaarden.

Volgens de nieuwe voorwaarden kan een dader geen beroep meer doen op zijn aansprakelijkheidsverzekering, om de hem door de rechter opgelegde schadevergoeding te betalen.

Volgens het Verbond van Verzekeraars Nederland leidden ontwikkelingen in de rechtsspraak de laatste jaren er in de praktijk steeds vaker toe dat de verzekeraar voor de schadevergoeding moest opdraaien. De meeste veroordeelde daders bleken namelijk niet in staat het bedrag zelf op tafel te leggen. In die gevallen moest de aansprakelijkheidsverzekeraar van de dader er steeds vaker aan geloven.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl