Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 24 juli 2000 Kandidaat-lidstaten EU blijven achter in groei

AMSTERDAM - De economie van de dertien kandidaatlidstaten van de Europese Unie is in 1999 gekrompen. De afzonderlijke groeicijfers van de dertien landen laten een gemengd beeld zien; van -5,0% in Turkije tot +4,9% in SloveniŽ. Dit blijkt uit cijfers die het bureau voor de statistiek van de Europese Unie, Eurostat, donderdag heeft bekendgemaakt.

Volgens Eurostat bevestigen de cijfers de neerwaartse economische trend in de Centraal- en Oost-Europese landen. Voor het eerst sinds 1994 duikt het groeicijfer van de kandidaatlanden onder het gemiddelde van de Europese Unie. Sinds 1995, toen de dertien landen tezamen een groei van 6,1% boekten, loopt de economische prestatie van de groep terug van 5,0% in 1996, naar 4,7% in 1997, 2,8% in 1998 tot -0,2% in 1999. Uit berekeningen van Eurostat blijkt dat het bruto binnenlands product van de groep potentiŽle toetreders uitgedrukt in euro's 6,6% uitmaakt van het bbp van de EU. Op basis van koopkrachtpariteitbeslaat het bbp van de groep 15,3%.

De problemen in Turkije hebben een relatief grote invloed omdat het land goed is voor een derde van het totale bbp van de kandidaatlanden.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl