Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 24 juli 2000 EU verzet zich tegen bundelen van inkopers

AMSTERDAM - De Europese Commissie bereidt wetgeving voor die het bundellen van zakelijke inkopers via internet onmogelijk moet maken. Het uitbannen van klantbundeling die in feite een klantmonopolie veroorzaakt, wordt de eerste daad die de Commissie op gebied van e-commerce doet. De internetsite van de Financial Times meldde dit zondagmiddag. De Europese Commissie bereidt antikartelwetgeving voor die grote consequenties heeft voor internetsites waar aanbieders worden geconfronteerd met klanten die zich gebundeld hebben.

Deze virtuele inkoopcombinaties zijnde laatste tijd sterk in populariteit gegroeid omdat gezamenlijk voor fors lagere tarieven kan worden ingekocht. Op dit moment hebben bijvoorbeeld Ahold met onder meer Casino en Tesco, Total Fina met Shell en BP Amoco, Ford met General Motors en DaimlerCrysler gezamenlijke inkoopactiviteiten voor hun industrie op het net.

Ahold zei eerder dit jaar dat het initiatief in drie jaar € 100 mln kost maar dat 'snel wordt terugverdiend'. De Commissie heeft de activiteiten van de internetsite www.myaircraft.com uitgebreid bekeken en kijkt of deze activiteiten wel toelaatbaar zijn binnen de EU concurrentieregels. Ook myafrcraft.com bundelt bedrijven om vervolgens goedkoop te kunnen inkopen bij toeleveranciers. Een EU-medewerker zei tegen de Financial Times dat het besluit hierover invloed heeft op de manier hoe tegen andere zakelijke internetmarkt­plaatsen gekeken zal worden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variƫrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl