Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 24 juli 2000 KLM/BA nadert tweede akte

AMSTERDAM - Op de bŁhne is het wapengekletter. Achter de schermen is het een schimmenspel met handjeklap en een Franse grootaandeelhouder. British Airways en KLM is een toneelstuk met veel bedrijven. De Amerikaanse autoriteiten hebben de afgelopen week via de internationale media de tanden laten zien en gedreigd dat British Airways KLM niet kan gebruiken om het gebrek aan een vrijluchtruimverdrag te omzeilen. De Amerikanen en de Britten zijn hierover nog steeds aan het ruziŽn. Nederland heeft zo'n verdrag al jaren, waardoor KLM vrij met partners op Amerika kan vliegen. Dat heeft veel geld opgeleverd.

Amerika heeft gedreigd KLM dat voordeel te ontnemen als BA de Nederlanders overneemt zonder dat er tussen Amerika en Groot-BrittanniŽ een vrijluchtruimverdrag is over≠eengekomen.

In de gretigheid om KLM over te kunnen nemen, hebben de Britten hun koppige houding afgelegd. Achter de schermen blijkt BA bereid water bij de wijn te doen en landingsrechten op de overvolle Londense luchthaven Heathrow aan Amerikaanse concurrenten over te doen. De collega's van de Britse rijksluchtvaartdienst kunnen nu een soepeler houding aannemen. Waarnemers verwachten daarom dat de onderhandelingen tussen de VS en het VK, die in september verder gaan, zullen slagen.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl