Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 4 juli 2000 Slachtplaats krijgt financieel steuntje

TEXEL - De gemeente Texel gaat de slachtplaats op het eiland financieel ondersteunen. Slachter A. van Heerwaarden hoeft de komende vijf jaar geen hogere erfpacht te betalen; De 2500 gulden die de slachter jaarlijks meer zou moeten betalen worden door de gemeente via een subsidie gecompenseerd. Volgens het gemeentebestuur is het voor Van Heerwaarden onmogelijk de erfpachtverhoging op te hoesten en kan de slachtplaats zonder financiŽle steun voor Texel verloren gaan.

Texel vindt het bedrijf van Van Heerwaarden een belangrijke voorziening omdat dit ook fungeert als noodslachtplaats. Van Heerwaarden verhuisde enkele jaren geleden met de slachtplaats vanuit Den Burg naar een industrieterrein in Oudeschild. De verhuizing was onder meer nodig omdat het bedrijf omringd werd door woningen.

Volgens het gemeentebestuur heeft de verhuizing de slachtplaats geen goed gedaan. Door de 'excentrische ligging' is de klantenkring flink gedaald. Daarnaast werd Van Heerwaarden volgens de gemeente geconfronteerd met een verlies van slachtopdrachten en forse investeringen, onder meer vanwege milieu-aspecten.

De exploitatie van de (nood)slachtplaats is daardoor uiterst moeizaam en marginaal", stelt het college van burgemeester en wethouders. Slachter van Heerwaarden betaalt momenteel jaarlijks ruim vijfduizend gulden erfpacht aan de gemeente voor de onderliggende grond. Omdat de waarde van deze grond is gestegen zou de pacht na herziening van het contract omhoog moeten naar ruim 7500 gulden per jaar.

Speciale regeling
Volgens burgemeester en wethouders leidt dit voor Van Heerwaarden tot 'onoverkomelijke exploitatieproblemen'. Omdat de gemeente veel waarde hecht aan een (nood)slachtplaats op het eiland is voor de slachter een speciale regeling bedacht.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl