Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 4 juli 2000 Veel nationale fondsen in Euronext

BRUSSEL - Dertig Nederlandse topaandelen krijgen een plaatsje in Euronext 100, de belangrijkste index van het fusieproduct van de beurzen van Parijs, Brussel en Amsterdam. Naast 23 hoofdfondsen worden CMG, Libertel, Versatel, Endemol, Randstad en Bührman in de eregalerij geplaatst. Van de AEX-fondsen blijven Baan en Vendex KBB buiten de nieuwe index. World Online,verantwoordelijk voor het grootste beursdebacle in de Nederlandse-historie, komt wel in Euronext 100, op plaats 82.

In de top-tien nemen de Nederlandse bedrijven een belangrijke rol in: in marktkapilalisatie bekleedt Koninklijke Olie de tweede plaats, vlak na Franse Telecom, zo rekende Euronext-voorzitter Theodore gisteren tijdens een persbijeenkomst voor. Ook Philips en ING behoren bij de tien populairste fondsen van de drie beurzen gezamenlijk.

De Fransen zijn met 61 ondernemingen vertegenwoordigd in de index, terwijl de Belgen er negen voor hun rekening nemen. Het eerste Belgische bedrijf, Fortis, komt overigens pas op de 26e plaats. De nieuwe graadmeter gaat overigens naast de huidige nationale indices bestaan. Ook komen er een Euronext 150-index, met de iets kleinere fondsen, een Next Economy index en een index voor de kleinere traditionele stukken.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl