Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 4 juli 2000 Bijna alle telefooncellen in Wieringer dorpen verdwijnen

WIERINGEN - Nu zijn het er nog acht, maar als 'het aan de KPN ligt, verdwijnen ze bijna allemaal 'uit het straatbeeld op Wieringen: de telefooncel. Volgens nieuwe, landelijke richtlijnen van de KPN zelf zullen van de acht cellen er zeven verdwijnen'. Alleen in Den Oever mager eentje blijven in de Havenstraat. De gemeente is het er niet mee eens en wil vier telefooncellen handhaven.

Wieringen telt nu acht cellen: drie bij elkaar aan de Havenstraat in Den Oever, een aan de Robbenoordstraat bij het bejaardentehuis en een hij het oude busstation. Hippolytushoef heeft nu slechts een telefooncel en op Westerland staan er twee: aan de Koningsweg en bij de Haukes.

KPN is met de rijksoverheid overeengekomen dat het bedrijf zich verplicht op elke 5000 inwoners een telefooncel te handhaven. "Daar voldoen we nog ruimschoots aan", zegt woordvoerster M. Kooreman van de KPN in Den Haag. Toch wordt er gesaneerd omdat Veel cellen niet meer rendabel zijn. Dat komt weer door het veelvuldige gebruik van mobiele telefoons. G. Benjamins, hoofd grondgebiedszaken op Wieringen, zegt dat de KPN uitgaat van minimaal vijftien gesprekken per dag. "In de cellen, op Wieringen worden, om een paar getallen te noemen, 4, 5, 8, 3, 5 gesprekken per dag gevoerd. Die norm halen we dus niet."(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl