Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 4 juli 2000 Ahold wil geen walvisvlees meer in Noorse schappen

ZAANDAM - Supermarktconcern Ahold Wil geen walvisvlees meer in de schappen van dochteronderneming Hakon in Noorwegen. Sinds vijf weken is Ahold voor de helft eigenaar van de Noorse supermarktketen. In een aantal van de winkels wordt walvisvlees verkocht. Volgens woordvoerder J. Hol van Ahold gaat het concern de kwestie bespreken met het Noorse management.

De supermarktonderneming kan het Noorse bedrijf (alleen Noorwegen en Japan jagen op walvissen) niet de wet voorschrijven, maar laat wel duidelijk merken waar het staat. Ahold zelf heeft nergens ter wereld walvisvlees in de verkoop. Daar kunt u uit afleiden dat we dat elders liever ook niet zien. Bij Hakon zijn we voor 50 procent eigenaar, daar moeten we de zaak bespreken."

Ter onderstreping van het standpunt sponsort Ahold-onderneming 'DeliXL' die voedsel levert aan grootverbruikers, de actie van Paul Watson (oprichter van de mileuorganisatie Greenpeace) die een einde wil maken aan de dolfijnen en walvisslachting op de Faeröer-eilanden. Watson voer afgelopen weekeinde uit met zijn Ocean Warrior om de jacht te gaan dwarsbomen. DeliXL bevoorraadt het schip dat een aantal weken wegblijft.

Unilever
Op de wal voert de Sea Shepherdorganisatie van Watson ook actie. Sea Shepherd roept op tot een boycot van visproducten van Unilever, omdat Unilever de (gewone) visproducten koopt van de walsvisjagers op de Faeröer-eilanden. De supermarkten van Aldi en Tengelmann in Duitsland hebben de visproducten van Unilever al geschrapt. Hol wil geen commentaar geven op de vraag of Ahold dit ook overweegt.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl