Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 24 juni 2000 Explosieve groei eenmanszaken in de bouwsector

DEN HAAG - Het aantal eenmansbedrijven in de Nederlandse bouw is de afgelopen jaren spectaculair gegroeid. In vijf jaar tijd groeide het aantal zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) van 10.000 naar 25.000. De komende jaren wordt zelfs een groei tot 40.000 verwacht. Het Nederlands Verbond van Ondernemers in de Bouwnijverheid (NVOB) is uiterst ongelukkig met deze ontwikkeling, omdat de eenmansbedrijven voor oneigenlijke concurrentie zouden zorgen.

In de bouw lijken de bomen tot in de hemel te groeien. Het aantal onvervulde vacatures is al enkele jaren groot. Er is heel veel werk voor de 150.000 bouwvakkers in het land. "Steeds meer ervaren vaklieden uit alle beroepsgroepen beginnen daarom voor zichzelf", zegt Leo Steijn van het NVOB. "Ze komen toch wel aan werk en zo houden ze netto meer over. In de bouw hebben we veel zaken prima collectief geregeld. Zo hebben we hele goede opleidingsmogelijkheden. Maar daar moet wel voor worden betaald. De kleine zelfstandigen doen zelden mee aan die regelingen en houden zo meer over."

Het NVOB is daar om twee redenen niet blij mee. Natuurlijk moeten de aangesloten bedrijven steeds meer betalen, als steeds minder mensen bijdragen aan de collectieve regelingen. Bovendien hebben deze bedrijfjes zo minder onkosten en dus kunnen zij werk ook goedkoper.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl