Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 24 juni 2000 Akkoord KPN-Telefónica hangt nu af van Kamer

MADRID-DEN HAAG - Een snelle tweede ronde in de onderhandelingen tussen KPN en Telefónica hangt af van de Tweede Kamer. Woensdag buigen de vaste Kamercommissies van Financiën en van Verkeer en Waterstaat zich over het regeringsvoornemen om zich te ontdoen van het 43% - belang van de Staat in KPN. Als daarover donderdag - de laatste dag voor het zomerreces - in een versnelde procedure kan worden.gestemd, is een belangrijke hobbel weggenomen in de aversie van de Spaanse regering tegen de fusie tussen de telecombedrijven.

Inmiddels heeft minister-president Wim Kok over deze aanvankelijk mislukte fusie contact gehad met de Spaanse collega, premier José Maria Aznar.

Dat KPN en Telefónica nog steeds praten over een mogelijk akkoord, is amper een geheim. Maar voor minister Rodrigo Rato van economische zaken, is er sinds de brief van zijn collega Gerrit Zalm van 3 mei niets veranderd. 'Politiek gezien kan ik het niet aan mijn parlement verkopen dat een door ons nog maar kort geleden geprivatiseerd bedrijf met een primair strategisch belang, als gevolg van een fusie een andere Staat als meest preferente aandeelhouder krijgt', aldus Rato.

Voor de Spaanse bewindsman is het besluit om een fusie tussen KPN en Telefónica tegen te houden dan ook een zuivere politieke beslissing geweest. Hij ontkent dat er persoonlijke vetes in. het spel zijn en houdt vast aan de politieke procedures.

Zolang een meerderheid van de Tweede Kamer geen toestemming heeft gegeven voor de verkoop van het staatsbelang in KPN (43%) zal Rodrigo Rato opnieuw het vetorecht in stelling brengen.(KPN)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl