Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 24 juni 2000 Hagemeyer schiet gericht raak in VS

AMSTERDAM - Met CamBar koopt Hagemeyer een Amerikaans bedrijf dat volgens bankiers niet te koop was. De overname helpt de groothandel weg te komen van het weinig rendabele cataloguswerk. General Electric, DuPont, Lucent, Saturn en Federal Expres, Stuk voor stuk productiebedrijven met vestigingen overal in de VS en daarbuiten. En allemaal klant van Cameron & Barkley, zoals CamBar voluit heet. De industrie maakt er 80% van het klantenbestand uit.

Bij Hagemeyer ligt dat percentage nu.nog op 20%. De bulk van diens afnemers zit in de doelgroep van de klassieke technische groothandel: de installateur en de aannemer. Kleinschalige lokale ondernemers die werken voor een lokale markt en de groothandel vooral zien als een grote, glanzende catalogus van allerhande schroefjes, boutjes, knietjes, T-stukken en helmen. De vorig jaar aangetreden topman Rob ter Haar wil hogere marges halen uit deze kernactiviteit en bovendien de geografische spreiding van zijn bedrijf uitnutten tegenover de over het algemeen regionale concurrentie.

Service bieden is ook hier het antwoord. Aangezien constructie en installatie toch vooral lokaal worden bepaald, zoekt Ter Raar het hij de grootschalig opererende industrie en dan vooral bij internationale productiebedrijven. Die willen tegenwoordig ook de technische kant van het productieproces (de bekabeling van de machines, de ingebouwde sensoren, het gereedschap) liever uitbesteden en dan bij voorkeur overal ter wereld aan dezelfde leverancier.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl