Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 27 maart 2013 Samen zonnepanelen kopen: Den Helder zoekt de zon op - voorlichtingsavond 10 april 2013

Binnenkort verlaat de kou ons land en begint de lente echt. Tijd om naar buiten te gaan en te genieten van het zonnetje. En dat kan in Den Helder, de stad met de meeste zonuren van Nederland. Maar zon is ook te gebruiken voor het opwekken van uw eigen energie, bijvoorbeeld door gebruik te maken van zonnepanelen. En dat merkt u direct aan uw (lagere) energierekening. Ook levert u zo een bijdrage aan de CO2-reductie en daarmee aan een beter leefklimaat in Den Helder.

Veel interesse voor groepsaankoop

Vorig jaar vond zo'n groepsaankoop 'SamenZonneEnergie' voor het eerst plaats. In onze gemeente kochten uiteindelijk 30 van de 139 inschrijvers hun zonnepanelen in deze groepsveiling. Samen met de zonnepanelen van verschillende andere inwoners, zijn we dus goed op weg in onze gemeente. Maar het kan beter. Daarom grijpen wij de gelegenheid aan om nogmaals mee te doen aan een groepsactie.

Hierin werken we samen met vele andere gemeenten. Wethouder Suzanne den Dulk verwacht dat de belangstelling opnieuw groot is. Vooral omdat het aantal inschrijvingen vorig jaar duidelijk maakte dat veel mensen geïnteresseerd zijn in zonne-energie. Ook dit jaar kunnen de deelnemers een beroep doen op een landelijke subsidie. Dubbel voordeel dus voor de overstappers op zonne-energie.

Goed voor regionale economie

Wethouder Suzanne den Dulk "De gezamenlijke aankoop van panelen zorgt niet alleen voor een lagere aanschafprijs, maar is ook goed voor de regionale economie. Want al wint een landelijke partij de veiling, afgesproken is dat bedrijven uit de regio de panelen plaatsen." Inwoners die zich aanmelden voor de veiling hoeven trouwens pas na de veiling, dus als de fabrikant, type en prijs van de zonnepanelen bekend zijn, te beslissen of ze al dan niet tot aankoop overgaan.

Inschrijven

Vanaf 4 april 2013 tot en met 20 mei 2013 kunt u zich gratis en vrijblijvend online inschrijven op www.SamenZonneEnergie.nl. Afhankelijk van uw woonsituatie kunt u kiezen uit diverse pakketten zonnepanelen. Op 21 mei 2013 vindt een veiling plaats onder de geselecteerde leveranciers en ontvangen de deelnemers het beste bod. Bij de deelnemers die het aanbod accepteren, verzorgt de winnende leverancier de levering én de installatie van de zonnepanelen, inclusief alle bijkomende werkzaamheden.

Voorlichtingsavond: woensdag 10 april

Bent u geïnteresseerd en wilt u het naadje van de kous weten? Kom dan woensdag 10 april 2013 naar de voorlichtingsavond in het stadhuis, Drs. F. Bijlweg 20. De voorlichtingsavond begint om 20.00 uur. De zaal is om 19.30 uur open.

Met de actie 'SamenZonneEnergie' wil de gemeente inwoners van Den Helder stimuleren om eigen duurzame energie op te wekken. Dit past binnen ons gemeentelijk beleid. Dus 'zoek de zon op' en kom naar de informatieavond op 10 april 2013 en/of bezoek de website: www.SamenZonneEnergie.nl voor alle informatie en de mogelijkheid van inschrijving. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl