Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 27 maart 2013 Havenmeesters Schagen gecertificeerd voor hulp bij havenongevallen

Op 18 maart 2013 kwam Ellie Barends, onze EHBO instructeur, van het bedrijf Eerste Hulp Onderwijs, bepakt en beladen met tassen en apparatuur naar de Nieuwe Nes in Schagen. Een professionele presentatie volgde.

Eerst kregen de havenmeesters van de Recreatiehaven een hilarisch filmpje te zien over de grote variëteit aan mogelijke havenongelukken. Mensen rolden uit boten, vielen van steigers of zelfs letterlijk tussen de wal en het schip. De aanwezigen kwamen helemaal in de stemming om levensreddende handelingen te leren uitvoeren.

De meest belangrijke onderdelen waren reanimatie en de stabiele zijligging. Alle havenmeesters kregen een eigen pop om mee te oefenen. We leerden om te gaan met de defibrillator (AID). Ook sleepten zij elkaar weg van een denkbeeldige, gevaarlijke plaats gebruik makend van een speciale handgreep.

Men heeft heel veel geleerd. En alle havenmeesters weten nu hoe te reageren als iemand bewusteloos is, hoe je duidelijk de noodzakelijke informatie aan het alarmnummer 112 doorgeeft en wat te vragen als iemand een beroerte heeft gehad.

Verder kwamen onderwerpen aan de orde zoals zonnesteek, onderkoeling, verwondingen, verdrinking, kneuzingen, bloedneuzen en verbranding. Alles werd uiterst boeiend en duidelijk uitgelegd door instructrice Ellie Barends. Hierbij maakte zij gebruik van fotomateriaal.

De havenmeesters waren zeer tevreden met de verworven kennis waarmee de veiligheid in de haven zeker verbeterd is. Men hoopt natuurlijk dat men de verworven kennis nooit in de praktijk hoeft te brengen. (Bron: Recreatiehaven Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna