Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 27 maart 2013 Marine stuurt scholen lespakket

De Koninklijke Marine verzendt deze week lespakketten naar 2.000 scholen in Nederland. Dat gebeurt ter gelegenheid van de 2 jubilea die het oudste krijgsmachtdeel dit jaar viert.

Met behulp van de lespakketten maken de leerlingen een reis door de maritieme geschiedenis, die op 8 januari 1488 begon in Veere. Een volgend heuglijk feit is dat Koning Willem I de term 'Koninklijk' aan de Nederlandse zeemacht toekende in 1813, nu dus 200 jaar terug.

Innovatief

Het lespakket voert langs de hoogtijdagen van de Nederlandse zeemacht en eindigt bij de hypermoderne marineschepen van de toekomst. De leerlingen kunnen meedoen aan een wedstrijd om het schip of de marinier van het jaar 2538 - over 525 jaar - te ontwerpen. De innovatiefste inzendingen winnen een VIP-bezoek tijdens de Marinedagen in juni 2013.

Aanvragen

Scholen die het pakket niet hebben aangevraagd maar alsnog geïnteresseerd zijn, kunnen het aanvragen bij de Koninklijke Marine via het e-mailadres .

De lessen zijn bedoeld voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en 1e en 2e klassen van het voortgezet onderwijs. (bron: Rijksoverheid.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl