Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 27 maart 2013 Ruim 75 activiteiten door 35 sportverenigingen tijdens Texelse sportweek 2013

Het Texelse programma van de Nationale Sportweek is zo goed als rond. Dit meldt de organisatie van de Texelse sportweek tijdens het werkbezoek dat Andre Bolhuis, voorzitter van NOC*NCF aan Texel gaf. “Texel is een eiland dat een breed en interessant aanbod voor jong en oud biedt, met voor elk wat wils. Dat weet ik nog heel goed uit mijn tijd als badmeester, maar dat zie ik ook vandaag weer. Leuk om te zien dat iedereen zin heeft in de finale op 27 april 2013. Ook wij hebben er zin in en natuurlijk ben ik er ook de 27e bij!", aldus Bolhuis.

De Nationale sportweek, van 20 tot en met 27 april 2013, is een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland de breedtesport in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. De finale van landelijke sportweek vindt dit jaar plaats op Texel.

Vlam van Tilburg naar Texel

Op zaterdag 20 april 2013 wordt de nationale sportweek geopend in Tilburg door het ontsteken van een vlam. Vanuit Tilburg wordt de vlam door een tiental wielrenners van Wielersport Texel overgebracht naar Texel. Een tocht van ruim 200 km. De vlam komt op zondag 21 april 2013 naar Texel met de boot van 10.30 uur uit Den Helder en doet daarna alle dorpen op Texel aan om vervolgens om 16.00 uur voor het gemeentehuis de vlam op Texel te ontsteken door wethouder Hennie Huisman.

Finale op Texel

Na een week sporten en bewegen wordt de nationale sportweek op zaterdag 27 april op Texel afgesloten. Het parkeerterrein voor het gemeentehuis en de naastgelegen sportaccommodaties maken deel uit van één groot sportplein waar tussen 11.00 - 14.00 het publiek kan deelnemen aan diverse activiteiten en kan kijken naar een groot aantal demonstraties van Texelse sportverenigingen. Tussen 14.00 en 16.30 uur is op een groot podium een mix te zien zijn van sport en entertainment. Een afwisselend programma met bekende topsporters, artiesten en spectaculaire acts.

Week vol sportactiviteiten

In de week van 22 tot en met 26 april 2013 worden door de sportverenigingen allerlei activiteiten worden georganiseerd. Activiteiten waar jong en oud gratis aan deel kunnen nemen. Verenigingen zijn volop bezig met de voorbereidingen van de activiteiten en zijn erg enthousiast. In totaal organiseren vijfendertig verenigingen maar liefst vijfenzeventig activiteiten in de Texelse sportweek. Op zaterdag 27 april 2013 wordt in scholengemeenschap de OSG een symposium gehouden.

Het "Overzicht activiteiten Texelse sportweek 2013" is te vinden op www.texel.nl (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna