Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 23 april 2013 Bent u in het bezit van provinciale monumenten met een woonfunctie of van een historische stolpboerderij in Noord-Holland?

Eigenaren van provinciale monumenten met een woonfunctie of van een historische stolpboerderij in Noord-Holland kunnen voor de restauratie van hun pand een beroep doen op het Noord-Hollands fonds voor monumenten.

Via dit fonds kunnen eigenaren een lening afsluiten tegen een rente die ruim onder de marktrente ligt. Deze lening is bedoeld voor het financieren van de instandhouding van het pand en zijn monumentale waarden. Daarbij valt te denken aan herstel van de kap, kozijnen en fundering, maar ook aan herstel van waardevolle interieurdelen. Eigenaren van stolpboerderijen die niet zijn aangewezen als provinciaal monument kunnen een lening uit het Noord-Hollands fonds voor monumenten aanvragen voor het herstellen van het dak van de stolp.

Het beheer van het fonds is door de provincie uitbesteed aan het Nationaal restauratiefonds.

Adres:

Westerdorpstraat 68
Postbus 15
3879 DA Hoevelaken
Tel: O33-2539439
E-mail:
Website: www.restauratiefonds.nl (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl