Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 28 december 2016 Nationale Voorleesdagen in KopGroep Bibliotheken van 25 januari t/m zaterdag 4 februari 2017 (Julianadorp, (Nieuw) Den Helder, Schagen, Tuitjenhorn, Middenmeer)

Kopgroep Bibliotheken logoBron: KopGroep Bibliotheken - De Nationale Voorleesdagen worden gehouden van woensdag 25 januari 2017 t/m zaterdag 4 februari 2017. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan jonge kinderen tot zes jaar centraal. KopGroep Bibliotheken organiseert weer een leuk programma rond het Prentenboek van het Jaar.

Voorleesontbijt

Het Nationale Voorleesontbijt 2017 vindt plaats op woensdag 25 januari 2017. Die dag lezen talloze bekende én onbekende Nederlanders voor aan peuters en kleuters om zo het voorlezen, aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren.

Ook in School 7 en in de bibliotheek van Texel wordt voorgelezen. Hiermee gaat de 14de editie van De Nationale Voorleesdagen van start.

Voorlezen XL

De Kleine Walvis van Benji Davies is door een jury van jeugdbibliothecarissen verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Het boek gaat over Boy die samen met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje woont. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap...

Het boek wordt in diverse vestigingen voorgelezen met gebruik van het vertelkastje. Daarna wordt er geknutseld. De toegang is gratis!

Workshop voor Professionals

Maandagavond 9 januari 2017 verzorgt Jolanda van Niekerk een inspirerende workshop rond het bekroonde prentenboek in de bibliotheek in Tuitjenhorn. Speciaal voor professionals in de kinderopvang en de onderbouw van het basisonderwijs. De aanvang is om 19.30 uur, toegang € 15 per persoon.

Workshop Bewegingsversjes

Mag er meer aandacht voor kinderspel komen? _De Droomvogel_ vindt van wel. Want: samen leven begint bij samen spelen! Op zaterdagmorgen 28 januari 2017 geeft Manon van der Zalm een gezellige interactieve workshop voor (groot)ouders met hun peuters in School 7. De aanvang is om 10.30 uur, toegang € 3.50 per persoon.

Voorstelling Op Reis met Kleine Walvis

Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2017 speelt Het Zoldertheater de voorstelling Op reis met Kleine Walvis, naar het bekroonde prentenboek Kleine Walvis van Benji Davies.

Het jongetje Ben gaat op reis. Hij neem zijn vriend Kleine Walvis mee en samen gaan ze op avontuur. Ze ontmoeten een koe. En ook een brutale eend die een ballon afpakt. Bennie en Kleine Walvis houden zich dapper. Maar ze merken dat een moeder in de buurt wel zo prettig is... Het verhaal is een vrolijke mix van toneel, poppenspel en muziek in een kleurrijk decor. Voor de voorstelling Op reis met Kleine Walvis maken de spelers, Geert van Diepen en Lia Rood, gebruik van verhaallijnen en liedjes uit de succesvolle voorstelling Alleen op stap.

De voorstelling is geschikt voor peuters en kleuters en hun (groot) ouders, toegang € 3.50 per persoon.

Reserveren via kopgroepbibliotheken.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna