Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 28 december 2016 Ondernemersconferentie Horizon College

RPA Noord-Holland Noord logoBron: RPA NHN - Woensdag 14 december 2016 organiseerden het ROC Horizon College en de Rabobank de Ondernemersconferentie. Mbo-studenten die een opleiding of cursus Ondernemerschap volgen op het Horizon College konden deze inspirerende avond bijwonen om praktische informatie op te doen over de start van een eigen bedrijf. De Ondernemersconferentie maakt deel uit van het excellentieprogramma Ondernemerschap van het Horizon College. Het is de eerste keer dat het Horizon College in samenwerking met de Rabobank een dergelijk evenement organiseerde.

Vanwege de grote belangstelling, 120 studenten bezochten de conferentie, krijgt dit initiatief in het voorjaar een vervolg.

Nederlands kampioen pitchen

De Ondernemersconferentie vond plaats van 19.00 uur tot 22.30 uur op het hoofdkantoor van de Rabobank in Alkmaar. De avond begon met een presentatie van Jouri Schoemaker, Nederlands kampioen pitchen. Hij vertelde zijn verhaal over de ups en downs van zijn start-up en het winnen van het Nederlands kampioenschap pitchen.

Workshops

Daarna konden de studenten twee workshops bezoeken. Zij konden hiervoor een keuze maken uit vier praktische workshops. Roy van der Roest van de Rabobank vertelde over hoe je als ondernemer de investeringen bekostigt om een onderneming te starten. Hij legde uit welke financieringsmogelijkheden er zijn, hoe je er als ondernemer voor zorgt dat je je geld ontvangt van je opdrachtgevers en hoe je je leveranciers betaalt.

Willeke Schalk van de Kamer van Koophandel legde uit wat er allemaal bij komt kijken als je een bedrijf wilt starten of overnemen en wat de Kamer van Koophandel hierin kan betekenen. Er was ook een workshop van het Ondernemersklankbord. Twee ervaren ondernemers, André de Reus en Geert ten Dam, vertelden de studenten over hoe zij valkuilen kunnen vermijden en hoe het Ondernemersklankbord hen behulpzaam kan zijn bij de start van hun eigen bedrijf.

René Stammes van de Belastingdienst Holland Noord tenslotte nam de studenten mee in de wereld van de Belastingdienst, een wereld die zij als ondernemer straks moet kennen en begrijpen. Na de workshops konden de studenten informeel netwerken.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl