Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 25 maart 2013 Kadernota Sportbeleid Den Helder 2013-2016 - Sport in de buurt en toegankelijk voor iedereen

De kadernota Sportbeleid 2013-2016 is maandag 18 maart 2013 vastgesteld door de gemeenteraad van Den Helder. De nota geeft een actuele visie op het sportbeleid in Den Helder en is tot stand gekomen in samenwerking met diverse sportorganisaties en verenigingen.

Sportprioriteiten

Iedereen in Den Helder - jong en oud - moet in zijn eigen buurt kunnen sporten en bewegen. Sporten en bewegen is niet alleen leuk maar legt ook de basis voor een gezonde en actieve levensstijl. Daarom zet de gemeente de komende jaren in op vier speerpunten:

  1. Gezonde projecten. Goed voorbeeld doet volgen. De gemeente Den Helder sluit aan bij landelijke projecten die gezond bewegen promoten. Bij ouderen maar ook bij jongeren. Alcoholgebruik onder jongeren blijft een probleem dat de gemeente samen met onder andere de sportverenigingen wil aanpakken.
  2. Sterke sportverenigingen met voldoende vrijwilligers. Het belang van vrijwilligers zal de komende jaren alleen maar toenemen. De gemeente pakt de regie bij het vormen van vrijwilligersnetwerken en de verbreding daarvan. Daarnaast wil zij de sportverenigingen sterker maken door ondersteuning te bieden aan vrijwilligers (door bijvoorbeeld een cursus deskundigheidsbevordering). Alle bewoners moeten kunnen meedoen aan sportactiviteiten. Zo adviseert Sportservice Den Helder de reguliere sportverenigingen bij het aanbieden van aangepaste sporten aan minder validen. Ondertussen bieden veertig sportverenigingen en commerciële sportorganisaties aangepaste sporten aan. Mensen die minder draagkrachtig zijn krijgen steun van het jeugdsportfonds.
  3. Goede sport- en beweegfaciliteiten. De afgelopen jaren heeft de gemeente veel geïnvesteerd in sportfaciliteiten zoals een wielerbaan, diverse kunstgrasvelden en dit jaar opent ook het nieuwe zwembad haar deuren. Hiermee versterken we de sportvoorzieningen in de Helderse wijken.
  4. Toegankelijke sportaccommodaties. De gemeente maakt haar sportgebouwen toegankelijk voor mindervalide sporters.

Belangrijkste veranderingen

Mede door de teruglopende (rijks) financiën stelt de gemeente zich de komende jaren op als regievoerder in plaats van bepaler en uitvoerder. Dit betekent dat zij zich vooral richt op het stimuleren van samenwerking tussen (sport)organisaties in de regio. Dit biedt kansen voor de gemeente om publieke en private partijen bij elkaar te brengen. Door afzonderlijke plannen en bijbehorende financiën samen te voegen heeft een sportproject of sportactiviteit meer bereik en effect.

*Aan de slag* Nu de gemeenteraad de kadernota heeft vastgesteld kan het college aan de slag met de uitvoeringsplannen waaronder bijvoorbeeld het versterken van de openbare ruimte om te sporten en recreëren. Zo komt er nog dit jaar een plattegrond openbare ruimte waar precies op staat aangegeven waar inwoners kunnen hardlopen, paardrijden, mountainbiken of varen. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna