Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 25 maart 2013 Sportdorp Hippolytushoef vraagt subsidie aan bij Sportimpuls

Een groot aantal organisaties in en rond Hippolytushoef hebben de krachten gebundeld en gezamenlijk een subsidieaanvraag ingediend. Zij proberen in aanmerking te komen voor een subsidie uit de regeling Sportimpuls, wat een onderdeel is van het programma Sport en Bewegen in de Buurt van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De subsidie is bestemd voor lokale sport- en beweegaanbieders om meer mensen aan het bewegen te krijgen. In juni 2013 wordt bekend of de aanvraag wordt gehonoreerd.

Door de aanvragers uit Hippolytushoef is gekozen voor het thema: 'Sportdorp Hippolytushoef: vitale kern voor alle leeftijden'. "Sportdorp is de ideale interventie om binnen het uitgebreide samenwerkingsverband het gewenste nieuwe sportaanbod voor nieuwe doelgroepen te realiseren", aldus Katinka Wiltenburg, manager Sportservice Schagen.

Draagvlag 60-plussers

Uit onderzoek begin dit jaar blijkt een grote urgentie en draagvlak onder 60-plussers. Deze resultaten en een behoeftepeiling onder alle volwassen inwoners zijn de basis voor het laagdrempelig aanbieden van nieuw (sport)aanbod in verschillende activiteiten, modules en lidmaatschappen. Actief meedoen is het sleutelwoord; als sporter, aanbieder, vrijwilliger of soms gewoon als supporter.

Betrokken organisaties

De aanzet voor de subsidieaanvraag is tot stand gekomen door een samenwerking van Sportservice Schagen en Stichting Sportcentrum Wieringen. Sportservice Schagen (onderdeel van Sportservice Noord-Holland) heeft de aanvraag geschreven, Voetbalvereniging Succes heeft de subsidie aangevraagd.

Organisaties die betrokken zijn bij de Sportimpuls-aanvraag zijn: voetbalvereniging Succes, handbalvereniging Tonegido, Basketbalvereniging Break Out, Badmintonvereniging de Tegenpartij, Biljartvereniging Steeds beter, Zaalvoetbalvereniging De Harmonie, Gymnastiekvereniging Wieringen, judovereniging Asahi San, Sportcentrum Hippogym, Zwembad De Venne, Woonzorggroep Samen, Wonen Plus Welzijn, Lokaal Samenwerkende Bonden Ouderen Hollands Kroon en Omring. De gemeente Hollands Kroon is betrokken geweest bij de huis-aan-huis verspreiding van het draagvlakonderzoek onder de 60-plus bevolking van Hippolytushoef.

"Ook bij een afwijzing van de subsidieaanvraag gaan bovengenoemde organisaties aan de slag met interventies behorend bij Sportdorp Hippolytushoef, een vitale kern voor álle leeftijden", laat Katinka Wiltenburg weten. (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna