Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 25 maart 2013 "Hotel Hondsbossche met uitzicht op golfbrekers"

Hoe kunnen we de beroemdste dijk van Nederland veilig maken? Hier dacht vandaag een twintigtal jeugdbestuurders van verschillende Nederlandse waterschappen over na in het kader van Wereldwaterdag.

Zij leerden over de Hondsbossche en Pettemer Zeewering, een Zwakke Schakel in de Noord-Hollandse kust. Onze toekomstige waterschapsbestuurders lieten hun fantasie de vrije loop en bedachten zelf oplossingen om de kust veilig en nog mooier te maken, bijvoorbeeld door de zeebodem te verruwen met natuur, luchtzakken als golfbrekers te maken en een hotel op de dijk te plaatsen. Uiteindelijk ontdekten zij de plannen die er zijn om de kust veilig te maken met strand en duinen.

Een veilige kust met zand

De Hondsbossche en Pettemer Zeewering voldoet niet meer aan de veiligheidseisen en wordt vanaf eind dit jaar versterkt met een strand en duinen. Na de versterking blijft dit stuk kust voor de komende 50 jaar beschermd tegen de zee.

Wereldwaterdag

Op de internationale Wereldwaterdag is er in het hele land extra aandacht voor alles wat met water te maken heeft. Onze jeugdbestuurder Jaffar al Aani trad op als gastheer en is trots dat hij dit mooie project aan zijn collega's kon laten zien. "Het is uniek in Nederland dat een dijk op deze schaal wordt versterkt met zand."

Veilig en mooi

HHNK, Rijkswaterstaat en de provincie Noord-Holland versterken de Hondsbossche en Pettemer Zeewering en de kust voor Callantsoog. De versterking zorgt niet alleen voor droge voeten, maar biedt ook nieuwe mogelijkheden voor recreatie, natuur, toerisme en economie in het gebied. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl