Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 25 maart 2013 Hollands Kroon is discriminee! gemeente

Hollands Kroon zegt Discriminee Op donderdag 21 maart 2013, tijdens de Internationale Dag Tegen Racisme en Discriminatie, is de discriminee! campagne feestelijk afgesloten. Deze campagne met de naam 'Hollands Kroon zegt discriminee!' is een samenwerking tussen Artikel 1 Bureau Discriminatiezaken NHN en gemeente Hollands Kroon.

De campagne

Hollands Kroon heeft in de maanden februari 2013 en maart 2013 ruim 600 scholen, werkgevers, buurten, horeca, evenementenbureaus, politie, sportverenigingen opgeroepen om discriminee! te zeggen. Als onderdeel van de campagne heeft Hollands Kroon een filmwedstrijd uitgeschreven, waarin mensen werden opgeroepen een filmpje te maken over hoe zij discriminee! zeggen.

Op donderdag 21 maart, de Internationale Dag Tegen Racisme en Discriminatie, is de discriminee! campagne van de gemeente feestelijk afgesloten. Tijdens deze middag hebben kinderen van de basisschool die een filmpje hadden ingezonden, hun antidiscriminatie lied live gezongen. Luc Hofmans, directeur van het Bureau Discriminatiezaken, hield een korte presentatie over discriminatie-ervaring en tolerantieklimaat in het voortgezet onderwijs NHN. Daarnaast vertelt Robin Corbee, een inwoner van de gemeente, over haar ervaringen met uitsluiting door haar fysieke handicap. Als laatste onthulde wethouder Jan Steven van Dijk een bordje in MFA De Ontmoeting met daarop 'discriminee! zone'. Al met al een zeer geslaagde middag.

Discriminee! zone

Van tijd tot tijd is discriminerend of agressief gedrag tegenover overheidsinstellingen voorpaginanieuws. Meestal gaat het dan om excessieve uitingen die mentaal of soms lichamelijke klachten tot gevolg hebben. Ook medewerkers van gemeente Hollands Kroon worden soms geconfronteerd met discriminerend en/of agressief gedrag door bezoekers. Net als inwoners dienen onze medewerkers zoveel mogelijk beschermd te worden tegen dit ongewenste gedrag. Burgemeester J.R.A. Nawijn zegt hierover: "Als discriminee! gemeente accepteren wij geen discriminatie. Niet tegen onze inwoners, maar ook niet tegen onze medewerkers. Met het ophangen van het bordje discriminee! zone in MFA De Ontmoeting benadrukken wij nog eens extra dat alle bezoekers van dit gebouw zich in een respectvolle omgeving bevinden" aldus burgemeester Nawijn. Binnen de discriminee! zone gelden de volgende regels:

(Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl