Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 27 april 2011 Tentoonstelling over historie en toekomst van onze dijken in Petten tot 1 november 2011

Zonder dijken kunnen we in grote delen van Noord-Holland niet wonen, werken en recreëren. Dat is de basis voor de tentoonstelling 'De dijk verzwaard, het land bewaard'. Deze tentoonstelling is zes dagen per week gratis te bezoeken in het bezoekerscentrum Dijk te Kijk op de Hondsbossche Zeewering in Petten.

De tentoonstelling 'De dijk verzwaard, het land bewaard' is genoemd naar het opschrift op de gedenksteen in de zeewering bij Petten. De steen herinnert aan het op Deltahoogte brengen van de Hondsbossche Zeewering in de periode 1977-1980.

Nog steeds geldt dat goede dijken en dijkbeheer essentieel zijn. De centrale boodschap van de tentoonstelling is dan ook: 'Zonder dijken kunnen we in grote gebieden van Noord-Holland niet wonen'. Bezoekers worden via de tentoonstelling meegenomen van verleden en heden naar de toekomst, ofwel: van het eerste zanddijkje uit de 15e eeuw via de huidige Zeewering naar actuele informatie over de plannen voor kustversterking in Petten en omgeving. Uiteraard komen thema's als de zeespiegelstijging en het meten van de golfslag aan de orde.

'De dijk verzwaard, het land bewaard' is interessant voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Zo is er voor groep 6, 7 en 8 van basisscholen een educatieve Droppie Water-puzzeltocht door Dijk te Kijk ontwikkeld en kunnen de leerlingen zelf ervaren hoe het is om dijkwacht te zijn.

Nieuwsgierig? Tot 1 november 2011 zijn bezoekers van dinsdag t/m zondag welkom in bezoekerscentrum Dijk te Kijk, Strandweg 4 te Petten.

De toegang is gratis. Scholen en groepen graag van tevoren even aanmelden via: 0226 - 381455 of (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna