Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 27 april 2011 AED-alert per sms nog niet van start in Anna Paulowna

Gemeente Anna Paulowna zet samen met de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord een netwerk op van burgerhulpverleners die met een AED (draagbaar hartstimulatie-apparaat) bij een hartstilstand met de reanimatiebehandeling kunnen beginnen. De bedoeling is dat deze burgerhulpverleners een sms krijgen zodra in hun buurt iemand gereanimeerd moet worden. Een aantal inwoners van Anna Paulowna heeft zich al aangemeld voor dit AED-Alert systeem. Toch ontvingen zij nog geen inlogcodes voor het systeem en ook nog geen sms-alarmeringen. Hieronder leest u wat hiervan de oorzaak is.

AED-alert per sms

De Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord zorgt er eerst voor dat in elke gemeente een minimum aantal AED's en burgerhulpverleners aanwezig is. Pas wanneer het netwerk dekkend is, gaat het AED-Alert SMS systeem van start. In de gemeente Anna Paulowna zijn nog niet voldoende AED's en burgerhulpverleners, verspreid over de bebouwde kom, aangemeld. Om die reden is het alarmeringssysteem nog niet in werking.

Eerste sms

Burgerhulpverleners in Anna Paulowna hebben bij aanmelding van AED-Alert een eerste sms ontvangen. Daarin stond dat ze €˜binnenkort' een tweede sms ontvangen met een inlogcode/wachtwoord. Deze tweede sms ontvangen ze echter nog niet, omdat het systeem nog niet operationeel is. Inmiddels staat dit ook vermeld op de website www.burgeraed.nl. En bij het aanmeldformulier op www.aed-alert.nl .

Tweede sms

Zodra er in de gemeente voldoende AED's en hulpverleners zijn, activeert het Veiligheidsbureau het AED-Alertsysteem voor meldingen in de gemeente Anna Paulowna. Dan ontvangen de burgerhulpverleners ook de tweede sms met hun inlogcode en wachtwoord en kunnen zij opgeroepen worden zodra reanimatie nodig is.

Stand van zaken

Aan de bezitters van AED's in onze gemeente is gevraagd of zij bereid zijn deze op te hangen in de openbare ruimte, zodat deze 24 uur per dag bereikbaar zijn. Als dat bekend is, wordt er een scenario met fietsafstand en een scenario met loopafstand uitgewerkt en zullen vrijwilligers worden geworven. Het doel is om een structuur op te zetten waardoor hulpverleners binnen 6 minuten (zogenaamde zes minuten-zone) na alarmering bij het slachtoffer aanwezig kunnen zijn. Zie www.zesminutenzone.nl.

Aanmelden?

Iedereen die woont/werkt in de regio NHN kan zich aanmelden met het formulier dat is te vinden op de zowel www.aed-alert.nl als op www.burgeraed.nl .

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Esther de Groot (0223) 53 67 28. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl