Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 10 Februari 2009 Informatiebijeenkomsten strandpaviljoens geslaagd

Afgelopen donderdag vond in strandpaviljoen Paal 17 op Texel een goedbezochte bijeenkomst plaats voor de lokale strandpaviljoenhouders. Het was de laatste in een serie van vijf. Doel van de bijeenkomsten was de paviljoenhouders te informeren over de ontwerp randvoorwaarden voor de jaarrond openstelling van strandpaviljoens en over de manier waarop de nieuwe locatie van hun huidige seizoenspaviljoen wordt bepaald.

Het beleid van het hoogheemraadschap is "dynamisch kustbeheer". Dat wil zeggen: geef het zand de mogelijkheid om te stuiven. Op die manier groeit het duin op een natuurlijke wijze aan. Alles wat op het strand staat, belemmert dit proces. Om die reden bepalen we elke vijf jaar of een strandpaviljoen op de plaats mag blijven staan. In het geval het duin namelijk aangegroeid is, staat een paviljoen op zeker moment in het duin en verzwakt het daarmee de waterkering.

Nieuwe locatie

Elk paviljoenhouder heeft een luchtfoto thuisgestuurd gekregen, waarop de nieuwe locatie van het paviljoen staat aangegeven, met een toelichting erbij. Dit heeft de nodige vragen opgeroepen, uiteenlopend van "tot hoever moeten we verplaatsen?" tot "Kan de ontheffingstermijn niet worden verlengd?". De vragen zullen de komende tijd worden beantwoord.

Jaarrond open

Tot nu toe mochten paviljoens in de winter niet op het strand blijven staan, omdat een gebouw voor het duin de aangroei van het duin tegenhoudt. Door wijziging in provinciaal beleid en maatschappelijke veranderingen, heeft het hoogheemraadschap ook besloten dat strandpaviljoens in de winter onder voorwaarden open mogen blijven. De concept randvoorwaarden zijn tijdens de bijeenkomsten toegelicht en voor de paviljoenhouders bestond de mogelijkheid hun zienswijze in te dienen. Daar is flink gebruik van gemaakt. De zienswijzen worden meegenomen in de besluitvorming door het dagelijks bestuur in maart. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl