Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 10 Februari 2009 Ondertekening Agripact - Handen ineen voor agribusiness Noord-Holland Noord

Om de agrarische sector een florerende toekomst te geven, is vrijdag 6 februari 2009 het 'Agripact' ondertekend door vertegenwoordigers van organisaties uit de agribusiness, overheden, onderwijs en onderzoek uit Noord-Holland Noord. Verschillende afspraken over samenwerking op gebied van onderwijs en arbeid, ruimtelijke inrichting en kennisinfra-structuur zijn vastgelegd.

Bestuurlijk zijn de partijen verzameld in de Agriboard, met als eerste opdracht het ontwikkelen van een gemeenschappelijke visie, positionering, strategie en activiteitenkalender voor de agribusiness Noord-Holland Noord. Volgens gedeputeerde Jaap Bond is de agrarische sector belangrijk in Noord-Holland Noord en is het noodzakelijk om dit ook aan de buitenwereld kenbaar te maken.

"De Agriboard heeft hier een leidende rol in; een organisatie die denkt én doet. In het Agripact staat hoe we de agribusiness in Noord-Holland Noord verder willen ontwikkelen en wat we daarvoor nodig hebben." Gedeputeerde Bond benadrukte tevens dat de ondertekening van het Agripact geen vrijblijvend karakter heeft "De agriboard moet een aantoonbare meerwaarde hebben voor de agribusiness in de regio."

De ondertekening van het Agripact was onderdeel van het werkbezoek 'Noord-Holland agrologistiek op topniveau'. Gedeputeerde Bond en leden van de Tweede Kamercommissie LNV bezochten verschillende bedrijven in de agrarische sector om te zien welke ontwikkelingen er zijn en tegen welke problemen de sector aanloopt. De agribusiness in Noord-Holland-Noord opereert op mondiaal niveau, zeker voor wat betreft de zaadveredeling en de bloembollen, en omvat alle onderdelen van de agrarische keten.

Van zaadveredeling tot aan de consument en elke stap daar tussen in. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl