Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 10 Februari 2009 Vaste kamercommissie Tweede Kamer bezochten Agriport A7

Op vrijdag 6 februari 2009 heeft Provincie Noord-Holland een kennismakingsbezoek aan Noord-Holland Noord georganiseerd voor de leden van de Tweede Kamer Commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid. De commissie heeft de mogelijkheid om in de Tweede Kamer aan de minister te vragen bepaalde problemen aan te pakken.

De commissie werd door 8 kamerleden vertegenwoordigd. Het programma startte bij het kantoor van Agriport A7 in Middenmeer, waar burgemeester Leegwater tijdens zijn ontvangstwoord nadrukkelijk aandacht heeft gevraagd voor de actuele uitdagingen in de regio, zoals de energie-infrastructuur, de grootschalige pluimveehouderij en het Wieringerrandmeer.

De Haagse bestuurders waren onder de indruk van de ontwikkelingen en van het ondernemerschap in de regio. Voor de grootschalige pluimveehouderij kunnen volgens Ger Koopman (CDA) korte klappen worden gemaakt, omdat deze bedrijfsactiviteiten zonder tussenkomst van de Tweede Kamer kunnen worden goedgekeurd door gemeente en Provincie. De ontwikkelingen rondom het Wieringerrandmeer hebben de volle aandacht van de landelijke politiek, maar er is op dit moment nog geen actieve rol voor de commissie weggelegd. Agriport A7 BV heeft de commissie gevraagd om de tuinders de vergunning te verlenen om het energienetwerk uit te breiden voor Agriport 2. Deze concrete vraag wordt door de commissie aankomende week aan de orde gesteld in de Tweede Kamer.

Na het bezoek aan Agriport A7 is de delegatie afgereisd naar Proeftuin Zwaagdijk en vervolgens naar Seed Valley, het samenwerkingsverband tussen de zaadbedrijven in Noord-Holland Noord. ‘Stuk voor stuk bedrijven die champions-league spelen in de Europese agrosector’, aldus gedeputeerde Jaap Bond. (Bron: AgriPort A7)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl