Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 12 mei 2009 De Agribusinessclub Noordwest Holland kijkt over de schutting

De stuurgroep van de Agribusinessclub gooit dit jaar het roer om. Het jaarprogramma van 2009 staat in het teken van branchevreemde bezoeken. Er zijn veel innovatieve bedrijven die op het eerste gezicht niet direct een raakvlak hebben met de Agribusiness. Door bij deze bedrijven "over de schutting" te kijken ontstaan er verrassende crossovers.

Bezoek aan BMC en kenniscentrum WMC

Op woensdag 6 mei stond een bezoek aan de biomassacentrale en kenniscentrum WMC op het programma. De rondleiding door de biomassacentrale werd verzorgd door de heer Piet Warnaar, beherend vennoot bij E-velop. De ontstaansgeschiedenis van de centrale leidt terug naar de jaren negentig; de uitbreidingsplannen van Jongert werden destijds gekoppeld aan een duurzame energievoorziening. Het gros van de opgewekte energie gaat naar Jongert, de rest wordt aan de markt geleverd. In de biomassacentrale konden de aanwezige leden o.a. een kijkje nemen in het bacterieleven. Opvallend was dat de centrale buiten nagenoeg geen geluid voortbrengt.

In kenniscentrum WMC werd de groep vervolgens gastvrij ontvangen. Onder het genot van een hapje en een drankje gaf Piet Warnaar een toelichting op de techniek achter de biomassacentrale. Aansluitend gaf Don van Delft van kenniscentrum WMC een toelichting op de activiteiten. Doordat de rotorbladen de afgelopen jaren steeds groter zijn geworden, ontstond er de behoefte aan een faciliteit waar deze omvang kon worden getest en werd er gekozen voor een locatie bij De Oude Zeug in de Wieringermeer. Windturbines, constructies en materialen worden er in het diepste geheim getest. Op afstand werd ons een kort kijkje gegund in de grote testhal. Kenniscentrum WMC is een gedeelde faciliteit van ECN en de Technische Universiteit in Delft. (Bron: Agribusinessclub Noordwest-Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl