Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 12 mei 2009 Palletcentrale BV naar Agriport A7

Begin mei 2009 heeft Palletcentrale BV een kavel van 19.000 m2 aangekocht op het bedrijventerrein Agriport A7 in de Wieringermeer. De nieuwe vestiging wordt naast het pand van Peter Appel gebouwd. Bedrijfsleider Jaap Groot van de Palletcentrale BV vertelt over de plannen: ‘In Noord-Holland hebben we nu een vestiging in Nibbixwoud, maar die werd te klein. We verhuizen naar Agriport omdat daar ruimte is voor de voortgaande expansie, maar ook omdat we veel verwachten van de agro-logistieke bedrijfsactiviteiten. En de locatie is natuurlijk via de A7 heel goed te bereiken. Zowel voor ons vrachtverkeer, dat van de klanten en voor het personeel’.

Palletcentrale BV is in 1968 opgericht. Het bedrijf houdt zich bezig met het in- en verkopen van gebruikte pallets op grote schaal. De pallets worden ingekocht, gesorteerd, indien nodig in originele staat gerepareerd en vervolgens uitgeleverd aan klanten groot en klein in alle mogelijke bedrijfssectoren. Per jaar worden er op 4 locaties in Nederland ruim 4 miljoen gebruikte pallets verkocht. De grote productielocatie van de Palletcentrale BV in Belgie produceert 1 miljoen pallets per jaar. Inmiddels bestaat het productenpakket uit meer dan 150 verschillende soorten pallets zowel nieuw als gebruikt. Ook nieuwe en gebruikte kisten behoren tot het product gamma.

In 2000 is de ultra-moderne hoofdlocatie van 50.000 m2 groot in Moerdijk in gebruik genomen. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in Rotterdam, Helmond, Eeklo (B) en Nibbixwoud. Ruim 100 mensen zorgen op deze locaties dagelijks voor de verzending van de ruim 5 miljoen pallets per jaar naar (internationale) klanten in Nederland, Belgie, Noord-Frankrijk, Duitsland en Luxemburg.

Duurzaamheid is bij Palletcentrale BV diep verankerd in de bedrijfsfilosofie. Pallets worden zoveel mogelijk hergebruikt en verouderde pallets worden omgewerkt tot grondstof voor een nieuwe toepassing. Al het restmateriaal wordt voor 100% gerecycled. De eigen schredderafdeling zorgt ervoor dat het verschredderde hout dient als grondstof voor de groene stroommarkt, tevens wordt het gebruikt als brandstof voor de eigen HT ovens. Hergebruik van goede en degelijke houten pallets zorgt bovendien voor minder ontbossing.

De bouw wordt begeleidt door aannemingsbedrijf Van den Berg uit Opmeer. De uitvoering is in handen van Probuild Groep. De bouw start in mei / juni 2009. Naar verwachting kan het pand in de loop van het jaar in gebruik worden genomen. (Bron: AgriPort A7)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl