Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 22 maart 2013 Texelse winnaars publieksstemronde Oranje Fonds Kroonappels bekend

Stichting de Wezentuin en Texels Welzijn hebben de Texelse publieksstemronde voor Oranje Fonds Kroonappels gewonnen. Stichting de Wezentuin voor het plaatsen van een muziektent in het park (categorie Buurt) en Texels Welzijn voor het project WonenPlus in de categorie Helpende hand.

Het project WonenPlus biedt met 125 vrijwilligers dagelijks talloze diensten en activiteiten aan die er op gericht zijn dat iedereen, ondanks mogelijke belemmeringen, zolang, zo comfortabel en zo zelfstandig mogelijk in zijn eigen omgeving kan blijven wonen én meedoen. Op Texel waren totaal drie inzendingen in twee categorieën.

Het afgelopen weekend is gestemd op projecten die zich hadden aangemeld voor de Oranje Fonds Kroonappels. Inmiddels zijn de winnaars per gemeente bekend. De genomineerden kunnen tussen 20 en 27 maart 2013 hun favoriet aangeven in dezelfde categorie als waarin zij genomineerd zijn, maar in een andere regio van het Koninkrijk. De winnaars uit deze 'stemronde onder vakgenoten' gaan door naar de landelijke verkiezingsdag. Per regio is dat in iedere categorie 1 organisatie. Daar worden de uiteindelijke drie winnaars gekozen. Voor de uiteindelijke winnaars is er € 50.000 beschikbaar en een Appeltje van Oranje.

Meer informatie over de Oranje Fonds Kroonappels zijn te vinden op de website kroonappels.nl. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl