Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 22 maart 2013 Geplant in Hollands Kroon: vijf koningslindes voor de nieuwe koning

De collegeleden van Hollands Kroon kregen flink hulp bij het planten van vijf koningslindes op 20 maart 2013. Burgemeester Nawijn en de wethouders Franken, Bijlstra, van Dijk en Meskers staken samen met lokale schoolkinderen, Oranjeverenigingen, scouting en dorpsraad de handen uit de mouwen.

Voortaan staan in Oude Niedorp, Slootdorp, Breezand, Oosterland en Kreileroord vijf prachtige koningslindes, geplant ter gelegenheid van de kroning van Zijne Majesteit Koning Willem Alexander.

Traditie voortgezet

Sinds het ontstaan van het Nederlandse koningshuis is het 'in den lande' traditie om bij een troonswisseling een zogenoemde Koningslinde te planten. In tal van gemeenten herinnert een monumentale koningslinde aan het begin van het koningschap van de koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix. Hollands Kroon zet deze traditie voort en plant op 20 maart 2013 ter ere van de kroning van Z.K.H.

prins Willem Alexander op vijf verschillende plekken in Hollands Kroon een koningslinde.

Nationale boomfeestdag

Omdat bomen het beste geplant kunnen worden vóór 1 april 2013 worden de bomen niet geplant op de kroningsdag zelf, maar op de nationale Boomfeestdag op 20 maart 2013. De nationale boomfeestdag is ontstaan als reactie op de grootschalige ontbossing in de wereld. Het doel is het Nederlandse publiek en in het bijzonder kinderen te interesseren voor de waarde van bomen en bossen.

Koningslinde

De Koningslinde is een loofboom die bloeit in juli 2013 - augustus 2013. Wanneer de boom alleenstaand wordt geplaatst kan de boom wel 30 meter hoog worden. (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl