Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 22 maart 2013 Gemeente, basisonderwijs, kinderopvang en peuterspeelzaalwerk tekenen voor samenwerking Voor- en Vroegschoolse Educatie in Hollands Kroon

Donderdagochtend 14 maart 2013 tekenden wethouder Jan Steven van Dijk samen met de directeuren en coördinatoren van het basisonderwijs, de kinderopvang en het peuterspeelzaalwerk het convenant Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).

Dit convenant is de kroon op de samenwerking tussen alle partners die zich inzetten voor de jongste inwoners van Hollands Kroon.

Wat is VVE?

Voor- en vroegschoolse educatie is de verzamelnaam voor de aanpak van de ontwikkeling van jonge kinderen. Het voorschoolse deel speelt zich af in peuterspeelzalen of kinderopvang en het vroegschoolse deel op de kleutergroepen van de basisschool. Met behulp van VVE-programma’s werken kinderen spelenderwijs hun achterstanden weg, zodat zij een goede start maken op de basisschool.

Waarom een VVE-convenant?

De gemeente, peuterspeelzalen, kinderopvang en schoolbesturen hebben sinds 2010 een aantal nieuwe verantwoordelijkheden gekregen. Zij moeten samen afspraken te maken over het aanbod en bereik van voorschoolse educatie, resultaten van vroegschoolse educatie en de doorgaande leerlijn. Al deze afspraken zijn vastgelegd in het VVE-convenant.

Ondertekening

De ondertekening van het VVE-convenant vond plaats op donderdag 14 maart 2013 in MFA De Ontmoeting (De Verwachting 1 in Anna Paulowna) van 9:00 uur tot 11:00 uur. De wethouder opende met een welkomstwoord en legde uit waarom de gemeente het belangrijk vind om in VVE te investeren. Vervolgens kwamen het basisonderwijs, de kinderopvang en het peuterspeelzaalwerk aan het woord, om hun rol in VVE te schetsen. Daarna werd het convenant door de aanwezige VVE-partners ondertekend.

Peuters van het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal van Kappio reikten samen met kleuters van basisschool De Sluis tegeltjes uit aan alle VVE-partners met de tekst: Ster(k) in VVE. (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl