Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 22 december 2009 Eerste kwartaal 2010 duidelijkheid over versterking Hondsbossche en Pettemer Zeewering

Wordt de Hondbossche en Pettemer Zeewering inderdaad versterkt via ‘Zand en Natuur', het voorkeursalternatief van de regio? In het eerste kwartaal van 2010 komt hier meer duidelijkheid over.

Oorspronkelijk werd verwacht dat nog in 2009 een besluit zou worden genomen.

Omdat voor alle betrokken partijen zorgvuldig handelen voorop staat, is er meer tijd genomen voor bestudering van en advisering over de informatie. Hierin trekken Provincie Noord-Holland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier gezamenlijk op.

De planning voor het project ziet er globaal als volgt uit:

'Zand en Natuur'

De Hondsbossche en Pettemer Zeewering moet versterkt worden. Provincie Noord-Holland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de gemeenten Zijpe en Bergen hebben aan het ministerie van Verkeer en Waterstaat laten weten dat hun voorkeur uitgaat naar het alternatief 'Zand en Natuur'. Hierin zorgt zand voor de dijk, eventueel in combinatie met de dijk zelf, voor veiligheid.

Voorwaarde voor is wel dat de financiering voor dit alternatief rond komt. Het ministerie heeft de regio gevraagd de onderbouwing van dit alternatief samen met Rijkswaterstaat verder uit te werken. (Bron: Kust op Kracht)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl