Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 22 december 2009 Enquête over Sportcomplex in plaats van dorpsplein in Wieringerwaard?

In Wieringerwaard is huis aan huis een enquête verspreid waarin de gemeente de inwoners een vraag stelt. De vraag luidt: mag het bedrag wat beschikbaar is gesteld voor het aanleggen van een dorpsplein in Wieringerwaard, gebruikt worden voor de realisatie van het sportcomplex in het dorp? De enquêteformulieren moeten voor 1 januari 2010 aan de gemeente worden teruggestuurd. De gemeente Anna Paulowna roept de inwoners op te reageren.

Plan de Hoop

In Wieringerwaard wordt Plan de Hoop ontwikkeld. Voor het realiseren van de geplande woningbouw is het noodzakelijk dat ijsclub Jan Woudenberg, tennisvereniging Wieringerwaard en ook tuindersvereniging de Watertoren, op een andere locatie worden ge(her)huisvest. Door onderhandeling tussen de ontwikkelaar PAR.2 en de betreffende verenigingen wordt deze herhuisvesting verzorgd. De ontwikkeling van de brede school maakt een verplaatsing van het handbalveld noodzakelijk. Het college van burgemeester en wethouders ziet dit als een kans om de handbal en voetbal samen te brengen op één complex.

De tennisvereniging wordt aan de zuidkant van de ijsbaan gehuisvest en het trainings- en B-veld van de voetbal worden naar het noorden verplaatst. Dit schept ruimte om de handbal te situeren tussen het A- en B-veld van de voetbal. Hier worden ook kleedkamers bij gebouwd. De voorzieningen kunnen door handbal en voetbal gezamenlijk worden benut. De volkstuinen komen terug aan de zuidkant van de tennisbanen. Een tekening van de nieuwe situatie is te vinden onderaan de tekst.

Haalbaarheid

Dit project kost veel geld. Het college en de gemeenteraad van Anna Paulowna moeten nog een besluit nemen over de financiële haalbaarheid van het project. Het college gaat aan de gemeenteraad voorstellen om de dorpspleingelden in te zetten voor het project. Met dorpsplein wordt bedoeld een plan om de vaart tussen de Noord- en Zuid-Zijperweg, ter hoogte van de kruising van de Molenweg te dempen voor realisatie van parkeerplaatsen en een herinrichting van dat gebied. Met de keuze voor het sportcomplex komt de aanleg van het dorpsplein te vervallen. Maar eerst wordt daarover de mening van de inwoners van Wieringerwaard gevraagd. Naar verwachting wordt het project op 18 januari 2010 behandeld in de raad. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl