Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 22 december 2009 De onafhankelijke Arbeidsadviseur neemt zitting op het Publieksplein van de ISD Kop van Noord-Holland

Vanaf januari 2010 zal Ingrid de Visser, onafhankelijk arbeidsadviseur voor de regio Alkmaar, Schagen en Den Helder óók spreekuur houden op het Publieksplein van de ISD Kop van Noord-Holland (ISD-KNH), Westerpark 20 in Schagen.

De onafhankelijk arbeidsadviseur is er voor alle vragen over werk en inkomen. Maar ook voor vragen over belemmeringen om weer aan het werk te kunnen gaan. Geïnteresseerden kunnen nu op het Publieksplein adviezen en tips krijgen van Ingrid de Visser. Er wordt gericht doorverwezen naar andere instanties, of gewezen op mogelijkheden waar mensen misschien zelf nog niet aan hebben gedacht.

Een gesprek is gratis en vrijblijvend. Dat betekent dat iedereen vrij is om de tips en adviezen al dan niet op te volgen. Daarnaast blijft het gesprek vertrouwelijk, de onafhankelijk arbeidsadviseur is geen verantwoording verschuldigd aan de ISD-KNH of de gemeente.

De ISD-KNH ziet het spreekuur van de onafhankelijke arbeidsadviseur als een goede service voor het Publieksplein. De klanten van de ISD-KNH en geïnteresseerden kunnen onafhankelijk advies inwinnen. De onafhankelijke arbeidsadviseur is een belangrijke aanvulling op het reguliere proces op het Publieksplein.

De 77 onafhankelijk arbeidsadviseurs zijn werkzaam op 104 Werkpleinen van het UWV/Werkbedrijf verspreid over het land. Sinds 2005 hebben zij meer dan 150.000 mensen geadviseerd over werk en re-integratie. De grootste groep klanten (bijna de helft) bestaat uit werkenden met vragen over dreigend ontslag of over ziekte en re-integratie. Een andere groep (ongeveer een derde) bestaat uit mensen die een uitkering van het UWV ontvangen. De rest bestaat uit klanten die onder de re-integratieverantwoordelijkheid van de gemeenten vallen, zoals bijstandsgerechtigden en nuggers (niet uitkeringsgerechtigden). Iedereen is welkom om op het Publieksplein een beroep te doen op de dienstverlening van Ingrid de Visser.

Het spreekuur vindt om de week plaats op vrijdag vanaf 15 januari van 9.00 tot 12.00 uur. Buiten deze tijden is de onafhankelijke arbeidsadviseur ook telefonisch en per e-mail bereikbaar:

Ingrid de Visser, 06 1151 6231 /

Daarnaast is zij bereikbaar op de Werkpleinen in Schagen, Alkmaar en Den Helder, voor meer informatie: www.onafhankelijkarbeidsadviseur.nl.

Het Project Onafhankelijk Arbeidsadviseur is een initiatief van de landelijke Cliënten Raad (LCR), wordt gefinancierd door het ministerie van SZW en bestaat sinds 1 juli 2004.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl