Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 23 Januari 2009 Landelijk Havencongres in Den Helder op 11 februari 2009

Woensdag 11 februari wordt in Den Helder een landelijk Havencongres gehouden over de ontwikkeling van de Nederlandse zeehavens. De organisatie van dit congres is in handen van de gemeente Den Helder. Het congres vindt plaats ter gelegenheid van de officiele opening van de gerenoveerde en verbrede havenkaden die een stimulans zijn voor de verdere ontwikkeling van de Helderse zeehaven.

Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat mevrouw J.C. Huizinga-Heringa opent voorafgaand aan het congres de gerenoveerde havenkaden. Dit doet zij samen met gedeputeerde J.H.M. Bond en de burgemeester van Den Helder. Aansluitend verzorgt zij de eerste inleiding van het congres, daarin staat de onlangs verschenen beleidsbrief van het ministerie van Verkeer en Waterstaat ‘Zeehavens, draaischijven naar duurzaamheid’ centraal.

De tweede spreker, de heer drs. B. Kuiper van de Erasmus Universiteit, is van mening dat de zeehavens zich in een crisissituatie bevinden. Hij beoordeelt vanuit wetenschappelijk perspectief de beleidsbrief duurzame zeehavens. Vertrekpunt hierbij zijn de zeven ‘C-en’ die volgens hem de huidige havencrisis veroorzaken.

Daarna is het woord aan een vertegenwoordiger van de Koninklijke Marine. Onderwerp is de speciale positie die de Koninklijke Marine inneemt in de Nederlandse zeehavens.

Aansluitend gaat de heer P. van Gelder, vice-voorzitter van de Nogepa, in op de visie van het bedrijfsleven ten aanzien van een kansrijke ontwikkeling van zeehavens en de rol die de overheid daarbij kan vervullen in het wegnemen van de bedreigingen.

Voorlaatste spreker is de heer C.J. de Vries, directeur Koninklijke Schuttevaer. Hij gaat in op de toekomst van het goederenvervoer over water in Europa. Wie heeft/neemt het initiatief bij het stimuleren van innovaties en kostenbesparingen?

Het laatste woord is aan de heer J. Bond, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland. De heer Bond benoemt in zijn inleiding het belang van stimulering van de ontwikkeling van zeehavens door de provinciale overheid.

Het congres sluit af met de eerste vertoning van een film over de haven van Den Helder.

Aanmelding

Belangstellenden die nog geen congresprogramma hebben ontvangen, kunnen zich aanmelden via . Graag onder vermelding van naam, organisatie en e-mailadres. Deelname is gratis. Na aanmelding wordt een programma toegestuurd. Het programma is ook te vinden op www.denhelder.nl en www.havendenhelder.nl. Het congres begint om 13.45 uur en vindt plaats in de congreszaal van de Nederlandse Defensie Academie (KIM) in Den Helder. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl