Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 24 Augustus 2000 Umts moet snel naar de’’verre’’ provincies

De ontwikkeling van Groningen als IT-stad komt in gevaar als de provincie buiten de bereikbaarheid van Umts valt, de techniek die nieuwe toepassingen met mobiele telefonie mogelijk maakt. Daarom moet de lokale overheid snel Umts realiseren in verre provincies, zo stellen twee Groningse IT-specialisten van het media-adviesbureau Interact.

Volgens het tweetal leert de ervaring dat KPN, Libertel, Dutchtone, Ben en Telfort hun nieuwe netwerken het eerst ontwikkelen in de Randstad, Utrecht en Brabant. Andere provincies volgen later. Umts is volgens de IT'ers in Groningen en Limburg niet in 2002, maar pas in 2007 te gebruiken.

Het tweetal pleit ervoor dat Groningen samen met een grote mobieletelecomfabrikant een lokaal dekkingsplan opstelt om zo snel mogelijk bereikbaarheid te realiseren. Daarmee wordt bovendien voorkomen dat telecombedrijven onderling concurreren om de mooiste plekjes voor de zendmasten, aldus de IT'ers.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl