Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 24 Augustus 2000 Amsterdam wil contract met kabelfirma openbreken

AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam wil het contract met UPC herzien, omdat de kabelmaatschappij zich niet aan de daarin gemaakte afspraken houdt. Aanleiding is het bericht dat UPC de invoering van de digitale decoder en de daaraan gekoppelde basis- en extra pakketten een jaar heeft uitgesteld.

In een brief aan de kabelmaatschappij schrijft mediawethouder Bruines dat ze begrepen heeft dat UPC zelfs niet kan garanderen dat de basispakketten op 1 september 2001 ingaan. In het contract stond dat UPC dat 1 september dit jaar doet en dat de Amsterdammers de eerste twee jaar niet meer dan drie gulden per maand voor de decoder hoefden te betalen.

De wethouder vreest dat het uitstel leidt tot juridische procedures waarin het huidige contract een rol speelt. Verschillende programma-aanbieders hebben al bezwaar gemaakt tegen de gang van zaken bij de vaststelling van het nog in te voeren basis- en het zogenoemde extra pakket.

Volgens de wethouder blijkt uit een brief van UPC dat het uitstel wordt veroorzaakt door de wens van de kabelaar om ook een decoder voor andere, nieuwe interactieve diensten te gebruiken. UPC schreef dat ze de invoering liet afhangen van de juiste 'timing'.

De gemeente vindt dat uitstel ongewenst.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl