Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 24 Augustus 2000 Nederlandse kooplust loopt flinke deuk op

AMSTERDAM - De consumptie van duurzame goederen Is in de maand juni flink teruggelopen. Hierdoor is de groei van consumptieve bestedingen in het tweede kwartaal afgezwakt. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft in de maand juni gemeten dat het volume van de uitgaven aan duurzame goederen met 3,3% is afgenomen ten opzichte van juni 1999. Over het tweede kwartaal komt het CBS op een groei van de bestedingen aan duurzame goederen met 1,6%. Dat is flink lager dan de groei met 7,2% in de eerste drie maanden van dit jaar.

De teruglopende bestedingen aan duurzame goederen zijn volgens het CBS te wijten aan de auto-verkopen, die veel lager zijn dan vorig jaar. Ook zijn de uitgaven aan kleding en textiel teruggelopen, aldus het CBS. De bestedingen aan schoenen en elektronica stegen nog wel, al waren die minder dan in de maanden januari tot en met maart.

De totale consumptie groeide in het tweede kwartaal met 3,1% vergeleken met die periode in 1999. In het eerste kwartaal mat het CBS nog een groei van 4,5%. Over de eerste zes maanden namen de consumptieve bestedingen met 3,8% toe. Daarmee lopen die achter bij de raming van het Centraal Planbureau. Dat gaat ervan uit dat de consumptie dit jaar met 4,25% zal groeien.

Niet alleen de groei van de verkopen van duurzame goederen liep terug. Ook de rest van de consumptie nam in het tweede kwartaal veel minder hard toe. Het volume van de besteding aan voedingsmiddelen steeg in de maanden april tot en met juni met 1,0%, tegen 3,4% in het eerste kwartaal.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl