Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 17 juli 2000 Philips zet over twee jaar 50% om via het web

Jaarlijks Ä150 mln in e-business. EINDHOVEN - Philips wil binnen twee jaar minstens de helft van zijn omzet realiseren via internet. Om deze ambitie te realiseren schroeft het bedrijf zijn jaarlijkse investering in 'e-business' op van Ä 100 mln naar Ä 50 mln. Dit zegt John Whybrow, voorzitter van de 'e-commerce board' van Philips, in een interview met deze krant.

Volgens Wilybrow, die niet verantwoordelijk is voor het concernbeleid voor e-business maar ook bestuursvoorzitter van Philips Lighting is, heeft Philips het afgelopen jaar relatief in stilte aan haar internetstrategie gewerkt. Het is Philips niet te doen om directe verkoop aan consumenten (business to consumer), maar vooral om de orderverwerking van afnemers en toeleveranciers via internet (business tot business).

Het elektronicaconcern koopt al veel bedrijfsbenodigdheden (bijvoorbeeld kantoorartikelen) in via internet. Verder is Philips druk bezig met het opzetten van internetsystemen voor de verkoop, zodat orders volledig via internet afgehandeld kunnen worden. Al met al denkt Whybrow 30% op de transactiekosten te kunnen besparen. In het begin van dit jaar verliep 5% van de transacties via e-business, en 40% via de wat oudere edi≠technologie (electronic data inter change). Whybrow wil de edi-systemen overzetten op internet. 'Ik denk persoonlijk dan ook dat we over twee jaar al 70% of misschien wel 80% van de transacties via de elektronische snelweg zullen afhande≠len.'(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl