Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 14 juli 2000 ECB verrast door hoge loonstijging in eurozone

AMSTERDAM - De loonkosten in de eurozone zijn in het eerste kwartaal harder gestegen dan eerder was aangenomen. Dat verklaart de Europese Centrale Bank in het donderdag verschenen maandrapport over juli.

De uurlonen in de elf landen die op 1 januari 1999 de girale euro hebben ingevoerd, lagen gemiddeld 3,5% hoger dan in de vergelijkbare periode een jaar eerder. De centrale bank in Frankfurt betitelt dit als 'een aanmerkelijke versnelling' ten opzichte van de loonstijging in het vierde kwartaal van 1999.

Toen stegen de uurlonen met 2,4%. In het gehele afgelopen jaar bedroeg de uurloonstijging in de elf eurolanden 2,1%. De versnelde stijging van de loonkosten komt voor de ECB min of meer als een verrassing. De versnelling loopt 'enigszins uit de pas met de verwachtingen op grond van eerdere informatie over de contractlonen (...)'. Deels is de stijging toe te schrijven 'aan de betaling van bonussen en overige eenmalige uitkeringen in een grote lidstaat, een ontwikkeling die naar verwachting niet gedurende de rest van 2000 zal aanhouden', aldus de ECB.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl