Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 14 juli 2000 Groningen deelt toch boete uit aan falend Noordned

AMSTERDAM - De provincie Groningen heeft, in weerwil van eerdere berichten, aan het private openbaarvervoerbedrijf Noordned toch een boete opgelegd wegens het niet nakomen van de contractuele verplichtingen. 'Het gaat om een boete van f 7500 per dag sinds 28 mei tot en met 14 juli', aldus een woordvoerster van de provincie.

Eind mei ging de vijfjarige concessie in die Noordned na een openbare aanbesteding had gewonnen. Vanaf die dag gerekend komt de boete neer op zo'n f 350.000. Met ingang van 14 juli zet Noordned twee extra treinen in die het bedrijf least van de Nederlandse Spoorwegen. Verkeersgedeputeerde Musschenga noemt de boete een middel om Noordned onder druk te zetten.

Hij sluit verdere boetes niet uit.'We moeten de maximale druk op de ketel houden. Noordned moet voldoen aan het contract.' Directeur Post van Noordned beraadt zich op verdere stappen.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl