Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 02 maart 2018 Programma naar een Rijke Waddenzee draagt aantal thema's aan voor Regeringsconferentie (Mei 2018)

Programma Naar Een Rijke Waddenzee logoBron: Programma Naar Een Rijke Waddenzee - Op donderdag 17 en vrijdag 18 mei 2018 is de dertiende Trilaterale Regeringsconferentie over de Waddenzee. Het voorzitterschap is dit keer in handen van Nederland. De bijeenkomst wordt georganiseerd in de Harmonie in Leeuwarden.

Verschillende partijen leveren een bijdrage aan het programma, zoals Rijkswaterstaat, de Waddenvereniging en het Waddenfonds. De organisatie van het officiële conferentiegedeelte is in handen van het Ministerie van LNV. Het Programma naar een Rijke Waddenzee zet in op een aantal speerpunten tijdens de conferentie.

+ Swimway

De dalende visstand is bij uitstek een probleem dat we in gezamenlijkheid moeten oppakken. Tijdens de regeringsconferentie zal het trilaterale uitvoeringsprogramma (dat door PRW wordt aangejaagd) gepresenteerd worden en ondertekend.

+ Flyway

Ook de dalende stand van een aantal vogels in het Waddengebied moet je internationaal aanpakken. PRW wil tijdens de conferentie de Flyway goed in beeld zetten en laten zien dat samenwerking en een goede governance werkt.

+ Plastic

Plastic ontsiert het aanblik van Werelderfgoed Waddenzee. Daarnaast groeien de zorgen over de nadelige effecten van microplastics. PRW zet in op een aantal middelen die de conferentiebezoekers attendeert op de problematiek.

+ Dark Sky

De waardering voor duisternis als landschappelijke kwaliteit is de laatste jaren flink in opkomst. In het conferentie-programma zal landschapsarchitect Nynke Rixt Jukkema op een verrassende manier aandacht vragen voor Dark Sky Wereldergoed Waddengebied.

+ Visserij van Werelderfgoedklasse

Er is inmiddels met tal van visserijorganisaties gesproken. Waar zijn ze trots op en wat zijn de -best-practices-? Voor de conferentie wordt dat uitgewerkt in een aantal hoofdthema's.

Verklaring van Leeuwarden

Naast deze onderwerpen zullen er ook andere zaken behandeld worden op de Regeringsconferentie. Uiteindelijk zullen de regeringsvertegenwoordigers een nieuwe verklaring ondertekenen waarin zij aanzetten tot een Waddenzee waarin economie en ecologie in balans zijn.

Gekoppelde projecten

- Trilateraal verbonden

rijkewaddenzee.nl/project/trilateraal-verbonden/

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl