Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 16 april 2013 Week van de Teek van 15 t/m 21 april 2013

folder over tekenbeten Het tekenseizoen gaat weer van start, en daarmee stijgt ook de kans dat u gebeten wordt door een teek.

Van een tekenbeet kunt u ziek worden. Controleer uzelf en anderen daarom op tekenbeten nadat u 'in het groen' bent geweest. Bent u gebeten door een teek, dan is het belangrijk dat u hem snel weghaalt. Dat kunt u eenvoudig en snel zelf doen.

Meer informatie is te vinden in de folder over tekenbeten (te downloaden via www.ggdhollandsnoorden.nl).

Teken komen op veel plaatsen in Nederland voor. Ze leven in hoog gras en struikgewas en lijken op kleine platte spinnetjes.

Sommige teken zijn besmet met de Lyme-bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Als een teek lang op de huid zit, bestaat de kans dat hij deze bacterie overbrengt. De ziekte is meestal goed te behandelen met antibiotica. Zonder behandeling kan deze ziekte chronische klachten veroorzaken aan hart, zenuwstelsel, gewrichten en huid.

App 'Tekenbeet'

Met deze app kunt u zien of u zich in een gebied bevindt waar veel teken zijn. Hij bevat ook informatie over het controleren op en verwijderen van teken. U kunt een tekenbeet registreren en een herinneringsmail ontvangen voor het controleren op tekenbeten. De app is gratis te downloaden via iTunes en binnenkort ook via Google Play.

Voor kinderen: 'Teek Control'

Voor kinderen vanaf 8 jaar is er de online computergame 'Teek Control', http://teekcontrol.rivm.nl/. Kinderen leren spelenderwijs waar teken zitten, hoe ze eruit zien en wanneer je een tekencontrole moet doen. (Bron: GGD Hollands Noorden)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl