Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 16 april 2013 Noord-Holland gaat agressie tegen werknemers met een publieke taak steviger aanpakken

De Veilige Publieke Taak-regio (VPT-regio) Noord-Holland gaat agressie en geweld tegen werknemers met een publieke taak steviger aanpakken. Hiertoe hebben minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en de commissaris van de Koningin van de provincie Noord-Holland Remkes een convenant ondertekend op maandag 15 april 2013. Het ministerie van BZK geeft de VPT-regio 100.000 euro om een plan van aanpak te ontwikkelen en uit te voeren.

In het plan van aanpak worden de activiteiten beschreven die de regio gaat uitvoeren om agressie en geweld tegen werknemers met een publieke taak terug te dringen. Ook wordt aandacht besteed aan het vergroten van de bewustwording van de problematiek en aan de verspreiding van de acht maatregelen die de basis vormen voor een effectief veiligheidsbeleid van de werkgevers:

  1. Draag de organisatienorm van acceptabel gedrag uit.
  2. Stimuleer dat werknemers elk voorval van agressie en geweld melden.
  3. Registreer alle voorvallen van agressie en geweld tegen werknemers.
  4. Train werknemers in het voorkomen van- en omgaan met agressie en geweld.
  5. Reageer binnen 48 uur naar de dader.
  6. Bevorder het (laten) doen van aangifte van strafbare feiten.
  7. Verhaal de schade op de dader.
  8. Verleen nazorg aan werknemers die slachtoffer zijn van agressie en geweld.

In VPT-regio's werken werkgevers en overheid actief samen met de politie en het Openbaar Ministerie (OM) om agressie en geweld tegen medewerkers met een publieke taak op dezelfde manier aan te pakken. Noord-Holland is de elfde regio in Nederland die kiest voor een intensievere aanpak van agressie en geweld, naast Amsterdam, Midden- en West Brabant, Noord-Oost Gelderland, Utrecht, IJsselland, Midden-Nederland, Haaglanden, de provincie Limburg, Brabant-Oost, Noord-Nederland (Fryslân, Groningen en Drenthe) en Gelderland-Midden.

VPT-regio's zijn onderdeel van het programma Veilige Publieke Taak van het ministerie van BZK.

Het convenant is te vinden op www.rijksoverheid.nl (bron: Rijksoverheid.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl