Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 29 Januari 2009 Verslag bijeenkomst Duurzame Energie 17 december

Op 17 december 2008 hield Vereniging NoordWest8 een bijeenkomst in schouwburg Het Park te Hoorn in het teken van duurzame energie.

Leden

De bijeenkomst werd, na een korte introductie van Vereniging NoordWest8 voorzitter Bob Verburg, geopend met het vertonen van de Urgenda Regiotour 2008 film, waarin een verslag gegeven werd van de rit die deze organisatie heeft gemaakt langs de verschillende initiatieven met betrekking tot duurzame energie in Noord-Holland.

Vervolgens presenteerde Enno Brommet, burgemeester van Harenkarspel en tevens voorzitter van de werkgroep NoordWest8-er Duurzame Energie, het nieuwe duurzame energiebedrijf voor Noord-Holland, wat voorlopig de werktitel Noord Hollandse Energie Coöperatie (NHEC) meegekregen heeft. De NHEC levert volledig duurzame energie, die geleverd wordt door bronnen binnen de regio.

Het was gedeputeerde Bart Heller die vervolgens het woord mocht nemen. Hij gaf aan hoe de provincie de ontwikkeling van Duurzame energie wil vormgeven over de drie pijlers ATO, als intermediaire en organiserende kracht om nieuwe initiatieven te genereren en bedrijven aan te trekken. Het Ontwikkelingsfonds duurzame energie (ODENH) om veelbelovende nieuwe initiatieven financieel op weg te helpen. En tot slot Energy Valley. Middels deze drie pijlers wil hij met name inzetten op de doorontwikkeling van windenergie op land, biomassa en duurzaam bouwen. Op de langere termijn komt dan ook zonne-energie in beeld. Tot slot sprak hij zijn waardering uit voor NHEC Hij vond de NHEC een goed initiatief met goede mogelijkheden, maar vond dat er nog eerst nog wat punten uit het plan goed bekeken moet worden, voordat de provincie hier via het ODENH fonds concrete steun aan kan gaan verlenen.

Na twee korte introducties door twee koplopers op het gebied van duurzaamheid, Hans van Breugel van Tocardo en Peter Bakker van Texelenergie, werd de ruimte gelegd voor een discussie in de zaal. Met vragen en opmerkingen over de NHEC, de provincie Noord-Holland en andere zaken kwam een levendige discussie op gang tussen aanwezigen uit het publiek en de verschillende sprekers.

Als afsluiting van de presentaties werd de vernieuwde website van Vereniging NoordWest8 geopend door Gedeputeerde Heller. Door het activeren van de eerste stelling op het discussieforum opende hij de website waarbij hij eenieder opriep te reageren op zijn stelling:

ĎDuurzame energie kan helemaal aan de markt worden overgelaten en de overheid bemoeit zich daar niet meer mee.'

Met een aantal computers aan de zijlijn konden aanwezigen meteen reageren op de forums en hun mening kenbaar laten maken.

Ter afronding van de dag was er nog een netwerkborrel waar de aanwezigen nog even konden napraten en elkaar veel succes en geluk konden wensen voor 2009. (Bron: NW8)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl