Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 05 december 2013 College en bewoners Slootdorp vinden samen oplossing voor spinselmotbomen

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - De bomen langs de Langeweg in Slootdorp hebben al enige jaren last van de spinselmot. Veel mensen vinden het werk van de rupsen van de mot een onsmakelijk gezicht. Vorig jaar hebben wij hier veel klachten over gekregen. Daarom heeft de gemeente Hollands Kroon de betrokken bewoners van Slootdorp in een enquête gevraagd naar hun mening over mogelijke oplossingen.

Zowel verwijderen als behandelen

Op basis van de uitslag van een bewoners enquête heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de bomen in het zuidelijk deel van de straat te verwijderen en geen herplant toe te passen (vanaf de Koningin Wilhelminaweg tot de Pastoor Braakstraat). De bomen in het noordelijk deel (vanaf de Pastoor Braakstraat) blijven staan en worden, indien nodig, behandeld met een biologisch middel als de spinselmot wordt aangetroffen. De betrokken inwoners zijn hierover inmiddels geïnformeerd.

Voortgang

Naar verwachting worden de bomen deze winter verwijderd. De bomen hebben een stamdiameter van minder dan 30 cm. De gemeente hoeft daarom geen omgevingsvergunning aan te vragen om ze te verwijderen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl